foto van de binnenkant van het zwembad gebouw.

Wanneer?

Per schooljaar zijn er 3 lesreeksen van 10 lessen. Deze reeksen starten in september, december en maart. De lessen worden gegeven op zondag, duren 40 minuten per les en starten telkens om 12u en 12u40. Bij inschrijving kan u indien gewenst een voorkeur voor n van beide uren opgeven. Een kwartier voor het begin van de les kan er omgekleed worden, bij voorkeur in de groepskleedkamers.

Voor wie?

Voor iedereen, maar als lid van de Gezinsbond geniet u van een aanzienlijke korting.

Hoeveel kost het en hoe werken we?

 • Jaarlijks lidmaatschap "Zwembondjes Mortsel" inclusief de kalender. Inkom van het zwembad is inbegrepen in het lesgeld alsook de vrije toegang tot het zwembad op zondag tussen 12u00 en 13u30 tijdens de lesvrije weken (+/- 10 weken/jaar)!

 • Heeft iemand van het gezin zich voor tenminste 1 van de lessenreeksen ingeschreven, dan kunnen de andere gezinsleden tijdens de lesvrije weken (zie kalender komen zwemmen aan het tarief van onze 10-beurtenkaart van Zwembondjes Mortsel. Overige abonnementen of tienbeurtenkaarten (vb van Stad Mortsel zelf) kunnen we helaas niet aanvaarden.

  • Leden van de Gezinsbond: € 10 per persoon voor 10 beurten

  • Niet-leden van de Gezinsbond: € 20 per persoon voor 10 beurten

 • Terugbetalingsformulieren van de mutualiteit mag u iedere week bezorgen aan onze medewerkers aan het onthaal, we zorgen dat deze de volgende zwemles ingevuld en ondertekend terug voor u klaar liggen.

Welke niveaus?

 • Kleuterzwemmen vanaf 2,5 jaar in groepjes van max. 8 kindjes. Verschillende diploma’s (4) kunnen gehaald worden.

 • Zwemtechnieken vanaf 4 jaar in groepjes van max. 5 kindjes. Schoolslag wordt aangeleerd.

 • Voorbereiding zwemdiploma’s 25, 50 en 100 meter in groepjes van max. 8 kindjes.

 • Voorbereiding zwemdiploma’s van 200 tot 800 meter in groepjes van max. 8 kindjes.

De zweminstructeurs bepalen of een kind kan overgaan naar de volgende groep. Bij de indeling in de verschillende lesgroepen wordt er in de mate van het mogelijke rekening gehouden dat leden van eenzelfde gezin op hetzelfde tijdstip les kunnen volgen.

Zweminstructeurs en redders

Met de opening van het nieuwe zwembad in Mortsel, begin september 2018, start de Gezinsbond Mortsel met haar zwemclub “Zwembondjes Mortsel”. Met ondersteuning van Gezinssport Vlaanderen is het de bedoeling om groepslessen aan te bieden van watergewenning voor de allerkleinsten tot peuter- , kleuter- en kinderzwemmen. Jaarlijks 3 lessenreeksen van 10 weken, telkens op zondag van 12u00 tot 13u30 (2 lessen van 40 minuten). We zijn dan ook op zoek naar gebrevetteerde redders en gekwalificeerde zweminstructeurs die hun medewerking willen verlenen. Wat kunnen wij bieden :

 • een vergoeding als vrijwilliger

 • een tof, jong en dynamisch team

 • verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid en verzekering voor ongevallen tijdens de activiteit en op weg van en naar huis.

Wil jij meewerken aan het succes van onze zwemclub, neem dan contact op met de verantwoordelijke via mail info@zwembondjesmortsel.be om verdere concrete voorwaarden af te spreken.