Zwemmen

Zwembaondjes Mortsel

Met je peuter of kleuter naar het zwembad! Van watergewenning tot kleuterzwemmen.

Watergewenning

Jonge kinderen op een speelse manier, vrij en zonder angst leren bewegen in het water.

Dolle waterpret begint bij watergewenning. Wil je binnenkort jouw kleuter leren zwemmen? Maak hem/haar dan alvast op een speelse manier gewend aan het water. Zo bereid je jouw kind voor op de eerste zwemlessen. Watergewenning voor kleuters is de belangrijkste fase in de voorbereiding naar de ‘echte zwemlessen’.

We werken met 3 niveau’s voor onze lessen spelende en lerende watergewenning, zodat het kind steeds oefeningen krijgt aangepast aan zijn/haar niveau. Samen met leeftijdsgenoten (en vooral, zonder ouders) gaan de kinderen stap voor stap hun angst voor het water leren overwinnen. De basisvaardigheden ontspannen, beheersen en uitvoeren vormen de basis naar een eigen zwemslag. Leren drijven, pijlen, onder water gaan, waterspelletjes, ademen, stuwen met armen en benen, van de kant springen, … Zo wordt je kleuter wellicht een echt waterratje.

Kleuterzwemmen

Kleuters leren zich voortbewegen in het water.

Wat?

Mama, papa, kijk zonder plankje. In de cursus kleuterzwemmen ( ook wel beginnend zwemmen genoemd ) worden zwemveiligheid en -vaardigheden aangeleerd met opdrachten aangepast aan de leeftijd. De watergewenningsoefeningen worden uitgebreid en geleidelijk aan vervangen door de echte zwemoefeningen. De zwemslag wordt bepaald door de monitor en is afhankelijk van de aanleg en leeftijd van het kind. De nadruk ligt hier op zwemveiligheid. Ook het eindresultaat is hiervan afhankelijk !

Wanneer is je kind er klaar voor?

  • Als het vlot onder water durft gaan
  • Als het zelfstandig va de kant kan springen
  • Als het zelfstandig opdrachtjes kan uitvoeren
  • Als het zich van de kant kan afduwen en uitdrijven op de buik

Brevetzwemmen

Je hebt je eerste brevet gehaald, en nu ?

Ook voor kinderen die hun eerste brevet gehaald hebben voorzien we nog verdere zwemlessen, waarbij meerdere zwemslagen worden aangeleerd en samen gewerkt wordt naar het gekozen brevet, maar waarbij zeker ook ruimte blijft voor nieuwe avonturen, zoals de basisprincipes van reddend zwemmen.

NIEUW : Volwassen zwemmen

Je eigen zwemstijl verbeteren terwijl je kinderen les volgen ?

Op algemeen verzoek zijn we gestart met een groep volwassen zwemmen tijdens het eerste lesuur. Doel van deze lessenreeks van 10 lessen is om je eigen zwemstijl te verbeteren. Minimum voorwaarde is dat je zelf reeds vlot kan zwemmen, deze lessenreeks is dus geen initiatie zwemmen voor beginners. De beschikbare plaatsen worden in eerste fase voorbehouden voor de ouders van kinderen die eveneens les volgen.